Descripció de la Pàgina principal

dimarts, 5 de juliol del 2011

Propera trobada de la Tertúlia

La propera trobada de la Tertúlia literària serà el proper dijous dia 1 de setembre. Les lectures proposades i que es comentaran a la Tertúlia de biblio.laroca són: Las uvas de la ira de John Steinbeck i Indigneu-vos! de Stéphane Hassel.


Las uvas de la ira va rebre el premi Pulitzer l'any 1940 i fou una obra molt polèmica en el moment de la seva publicació. Està ambientada en la dècada dels anys 30, quan Estats Units pateix la gran crisi econòmics després del crack del 29. Descriu l'expulsió dels petits productors agrícoles de les seves terres, aquests es veuen obligats a emigrar a California. En la novel·la

s'expliquen les dificultats de la família Joad durant el seu èxode des d'Oklahoma fins a California en la recerca d'unes millors condicions de vida. S'exalten els valors de la justícia i de la dignitat humana dins d'una
Nord-Amèrica que viu la seva etapa més trista.


Indigneu-vos és un llibre molt recent escrit per Stéphane Hessel, un exdiplomàtic francès, excombatent de la resistència francesa internat en camps de concentració durant la Segona Guerra Mundial. També va participar en l'elaboració de la Declaració Universal dels Drets Humans. Aquest llibre és l'inspirador del moviment ¡Democracia Real Ya!, també conegut com "Els indignats".

Aquests dos interessants llibres els podeu trobar a biblio.laroca, i els podeu agafar en préstec, pertanyeu o no al Club de Lectura. Si us animeu, no dubteu en preguntar al personal de biblioteca com participar-hi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada