Descripció de la Pàgina principal

dimarts, 28 de febrer del 2012

Charles Dickens, J. M. Sagarra i Pere Calders

Aquest és un any de celebracions!

I a Biblio.laroca ens hi apuntem festejant el bicentenari del naixement de Charles Dickens, el cinquanta aniversari de la mort de J. M de Sagarra i el centenari del naixement de Pere Calders. Tres autors, considerats avui, grans clàssics de la literatura anglesa i catalana. Et proposem llegir-los.



Dickens és l'autor que va retratar els desequilibris i els efectes de la revolució industrial a l'Anglaterra Victoriana. Va ser un dels precursors del realisme i un escriptor social que va denunciar els abusos contra la infància i el proletariat a l'Anglaterra del segle XIX.

Josep Maria de Sagarra és un dels grans clàssics de la lietratura catalana. Escriptor prolífic va destacar en quasi tots els gèneres, treballant tant en el camp de la poesia, com en la narrativa, la dramatúrgia i el periodisme. Va destacar pel domini de la llengua i la facilitat de connexió amb el públic, principalment el teatral.

Pere Calders, escriptor del segle XX reputat, ja, com un clàssic contemporani. Calders ha de ser considerat per damunt de tot com un narrador; és a dir, un contador d'històries. Va destacar com a contista i va trencar amb les formes convencionals que llavors lligaven la novel·la i que havien entrat en crisi. Va desmitificar- la presentant-la de manera pròxima a la paròdia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada