Descripció de la Pàgina principal

dimecres, 25 de maig del 2016

Parlem de "Donde nadie te encuentre" d'Alicia Giménez Barlett

Teresa Pla Masseguer, la Pastora, és un maquis. Sobre la seva espatlla pesen 29 morts i una vida que s'ha convertit en un mite. Un psiquiatre de la Sorbona fa temps que va al darrere d'aquesta dona - home que continua en llibertat. Vol descobrir qui és. Tenir un cara a cara amb ella i trobar respostes. Només un periodista barceloní sembla que té algunes pistes i dades importants sobre el personatge. A partir d'aquí començarà la trepidant persecució a la recerca de la protagonista per unes terres, les terres del Maestrat i dels Port, sumides en plena posguerra.

La novel·la va ser Premi nadal 2011.

La opinió dels tertulians:

Un llibre de consens,  a tots els usuaris els va agradar, amb  més o menys mesura, tots varen trobar molt interessant la part històrica on és simula una entrevista al maqui Florenci Pla Messeguer.  En canvi la part més d’aventures que enfronta a dos antagonistes psicològic i socialment, no els va agradar tant, ho varen trobar més repetitiu i amb alguns forats.

El que si varen destacar moltes de les usuàries es la gran descripció que fa Alícia Gimenez Barlett sobre aquest paisatge agrest del ports, dur, rocós i sec, però que totes varen recomanar de visitar.

La propera visita de la autora els permetrà conèixer una mica més la idiosincràsia de La Pastora, un personatge que ha deixat petjada en la lectura, pel seu caràcter, per la psicologia soterrada d’una persona arraconada social i familiarment per una deficiència física. Pel moment polític i social de l’Espanya de post guerra, un moment de conflicte i violència extrema. 

Determinen el caràcter i el viatge iniciàtic del metge Nourrissier el moment polític convuls i violent? O el paisatge dur, agrest i pobre?  Crea la Pastora el seu caràcter a partir de aquesta geografia determinant?

La pròpia autora recomana en el seu epíleg el llibre que li ha permès documentar aquesta novel·la: La pastora del monte al mito de  José Calvo i que les  usuàries varen mostrar interès en llegir per conèixer més d’aquest maqui tant especial i del moviment maqui en general força desconegut  actualment.

Son algunes de les preguntes que han fet sorgir aquesta lectura i que la autora ens podrà desvetllar el proper dia 1 de juny. 

Fins la propera amb el Jilguero de la Donna Tartt

A continuació la guia: cliqueu sobre la imatge



https://picasaweb.google.com/110662803610613230949/DropBox?authkey=Gv1sRgCLeLidHS_Py5iwE#slideshow/6307104279947316322

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada