Descripció de la Pàgina principal

dimecres, 18 de maig del 2016

Parlem de "Una madre" d' Alejandro Palomas

S'apropa la Nit de Nadal i l'Amàlia ha aconseguit reunir tota la família al voltant d'una taula per sopar. Sap del cert que aquesta serà una nit complicada... plena d'emocions, de fràgils fils que fàcilment es poden trencar, entreteixir, embolicar...  sap que serà una nit plena de somriures i riallades, de moments tristos i delicats, de secrets, fins i tot de mentides. Complicada encara que memorable. Però ella, amb naturalitat, de manera divertida i gràcil, sabrà portar i protegir els seus de les inclemències de la situació en una nit que al final esdevindrà especial i digne de recordar.

Els tertulians opinen:

Contra gustos no hi ha res escrit, això està clar. I Una madre és una lectura que va demostrar aquest punt.  

Si bé  vàrem trobar critiques ferotges per veure amb aquesta obra d’Alejandro Palomas una visió simplista, tot i que ben escrita de la quotidianitat d’una família, on no hi havia profunditat psicològica ni aprofundiment de la trama, en el que algun lector descrivia com melodrama fulletonesc, altres usuàries veien en aquesta paròdia plena de personatges arquetípics un fidel reflex  de el que pot ser una família: caos, estimació, incomunicació, la part més fosca de les famílies i un nexe comú, la mare... .

Això comporta que aquesta novel·la senzilla i sense pretensions, amb un humor fosc i gracilitat  literària, amb dues parts marcades i diferenciades literàriament, la més inversemblant que ens situa els personatges i la més real, quan entra  a parlar de les emocions, sigui una de les més ben valorades d’aquest curs a Viu la lectura.

Així és. Tot i que  un parell d’usuaris el van valorar només amb un punt,  i un fins i tot va dir que no l’havia pogut llegir, en conjunt el llibre ha tret una valoració d’un tres, per davant  d’obres clàssiques com Carol, o d’autors com Lluis Goytisolo. 


Per tant està clar que contra gustos lectors... i que a Viu la Lectura els lectors  i lectores són molt diversos.  Al final de la sessió uns deien I perquè no fem sobre tot clàssics? I altres deien: Alçà, només clàssics? A mi m’agraden les d’intriga...

A continuació teniu la guia (Si cliques a sobre la veuràs en gran):










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada