Descripció de la Pàgina principal

dijous, 23 de març del 2017

Parlem de... El món segons Garp de John Irving






Anys 40, Estats Units d'Amèrica. Una dona jove, infermera, poc convencional tant de maneres com de pensament, decideix de tenir un fill en soledat: Garp. Únicament Garp amb tot el què això representa en una societat com la americana que a principis dels anys 40 que viu els inicis d'una revolució però que encara és plena de sentiments contradictoris, inhibicions i hostilitats. Jenny i Garp  a mesura que passen els anys es van envoltant d'un seguit de personatges excèntrics i curiosos creant-se un món propi en el qual créixer i desenvolupar-se. Els fets es desencadenen quan la mare decideix escriure les memòries i sense adonar-se'n ni buscar-ho es converteix en la líder d'un moviment feminista. Una novel·la amb una forta càrrega crítico-social!





La Guia







































El Viu la lectura

El món de Garp és una experiència especial si entrés en el joc de l’autor, d’una guerra continua entre l’absurd de la vida portat a l’extrem i la idea més sublim de treballar pels altres. Irving juga amb binomis, de la paròdia i el ridícul i la tragèdia en el sentit grec de la paraula.

Hi ha una relació simbiòtica entre tots els personatges, mare fill, home dona, pares fills, amics... que ens té centrats durant tota la lectura. Hi ha també un ampli tres metaliterari, on l’autor  ens explica com és el fet d’escriure, i que et publiquin, i el món de l’edició, i aquest potser ha estat el handicap de molts dels nostres lectors, s’han encallat en la part més metaliterària, tot i que potser a la part més d’identitat i de personatges s’haguessin quedat fins al final. 

Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada