Descripció de la Pàgina principal

dimarts, 25 de juliol del 2017

El noi que nedava amb les piranyes de David Almond i il·lustrat per Oliver Jeffers

Heu sentit a parlar mai de les piranyes? Són uns peixos carnívors i molt voraços que viuen als rius dels Estats Units. Són perillosos perquè mengen molt, i molt de pressa, i tenen unes dents molt esmolades.

L’Stan viu amb els seus oncles prop del port i quan el seu tiet es queda sense feina i decideix convertir casa seva en una enllaunadora de peixos, l’Stan ha de deixar l’escola per posar-se a treballar. Pel seu aniversari, després de molt de temps sense cap dia de festa, se’n va a la fira i allí intenta de totes, totes salvar uns peixets daurats amb els quals ha creat un vincle especial. Quan arriba a casa, l’oncle, enllauna els peixos i el nostre heroi, decebut i trist, se’n va a treballar amb la gent de la fira i inicia un llarg viatge que el portarà a conèixer el gran Panxo Pirelli: l’home que neda amb les piranyes i descobrir la seva gran vocació i el seu do amb els peixos.

Una història de rerefons fantàstic, amb un cert aire melancòlic, encara que punyent, aguda i amb sentit de l’humor, escrita amb regust de clàssic i que ens mostra com són d’importants l’esperit de superació i el canvi per créixer fins que un es troba a sí mateix.

Una obra per llegir més d’una vegada que no us podeu perdre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada